Blog #0

extreem normaal, helden zonder religie

extreem normaal, helden zonder religie

Een Held worden, net als Jezus!

Droom jij ook van “Extreem Normaal Christendom”? Dat je gaat leven in je bestemming: die van een Held. Gewoon de dingen doen die Jezus ook deed. Zonder religieus gedoe, regeltjes en veroordeling. Maar mét liefde, waarheid en bovennatuurlijke kracht! Het is écht mogelijk!

Steeds meer christenen staan op en grijpen het leven dat Jezus voor ze heeft. Ze ontdekken dat het Evangelie gaat over liefde. En liefde is actie!

De Helden van God laten zich niet afschepen met een braaf kerkgangersbestaan. Voor hen is het ALLES OF NIETS! Ze zeggen: “Jezus is echt of Hij is nep. Als Hij nep is, wil ik niets van het christendom weten. Maar als Hij écht is, wil ik er helemaal voor gaan!”

“EXTREEM NORMAAL, Handboek voor Helden”

Voor wie er helemaal voor wil gaan, schreven we “EXTREEM NORMAAL, Handboek voor Helden”. Het is bedoeld voor iedereen die Jezus wil volgen, maar dan zonder religieus gedoe. In onze blogs kun je hier alles over lezen.

2000 jaar geleden startte Jezus een wereldwijde beweging die van ieder gewoon mens een extreem normale Held wil maken. God zoekt Helden die omzien naar mensen in nood en daadwerkelijk in actie komen: in het natuurlijke en het bovennatuurlijke!

We dagen je uit om ook zo’n Held te worden. Leer samen te werken met de Heilige Geest en Zijn bovennatuurlijke kracht. En reken af met dode religie die van christendom een verstikkende gevangenis maakt!

Tijd om door te schakelen

Het “Handboek voor Helden” is het resultaat van onze persoonlijke zoektocht en onze eigen worstelingen: successen en mislukkingen; blijdschap en pijn; antwoorden en vragen. We zijn dankbaar voor wat de vorige generatie ons heeft geleerd. Maar nu is het tijd om door te schakelen. Wij hebben maar één boodschap aan de Kerk van de toekomst: ‘Het volgen van Jezus moet weer “Extreem Normaal” worden!
Gelukkig hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Het “Handboek voor Helden” bevat alles wat je moet weten. Je hoeft het alleen maar te gaan doen. Zo bieden we je een vliegende start. En dat is maar goed ook, want er is geen tijd te verliezen. Dus, word een Held! Maak je klaar voor Extreem Normaal Christendom!

Een Extreem Normale Held worden

God heeft in Zijn Woord de fundamenten neergelegd voor “Extreem Normaal Christendom”. Het is de standaard die Hij heeft bedacht voor het normale christelijke leven. En die standaard is “extreem”.

God wil dat je extreem wordt! Nee, geen extremist of gewelddadig type. Die zullen de wereld nooit veranderen! Maar God wil dat je gaat leven volgens Zijn standaard. En in Gods standaard is het extreme heel normaal.

Het woord “extreem” komt van de Latijnse wiskundige term “extremum”. Dat is het punt dat het verst weg ligt van het midden van iets. “Extreem” betekent dus dat je zo ver mogelijk weg blijft van middelmatigheid; dus ook van middelmatig christendom!

Je oren gaan klapperen als je gaat zien Wie Jezus is, hoe Hij over jou denkt en wat jij namens Hem op aarde mag doen! Dat is écht extreem! Hij wil door jou de wereld veranderen. Echt waar! Maar dan moet je wel extreem worden, net als Hij!

Ren weg voor middelmatigheid!

De wereld wil eenheidsworst van je maken. Daarom maakt iedereen zich druk over eten, uiterlijk, kleding, gezondheid, carrière, huis, vakanties en pensioen. “Als je daar nu maar goed doorheen komt, dan is je leven geslaagd.” Maar als dat je ultieme doelen zijn, zul je een middelmatig leven hebben … van het begin tot het einde. De Held die God in je ziet, zal nooit zichtbaar worden. Wat zonde!

Dit denken van de wereld is ook in de kerk gekomen. Geesten van religie willen eenheidsworst van je maken. Mensen maken zich druk over kerkdiensten, preken, muziek, geld, gebouwen en een goed gevoel. En als je daarbij ook nog in Jezus gelooft, kun je uiteindelijk naar de hemel. Maar als je christenleven daar om draait, zul je een middelmatig christen zijn. Tegen de tijd dat je in de hemel aankomt, zal de aarde je alweer vergeten zijn. De wereld heeft “Jezus in jou” nooit kunnen ervaren. Wat zonde!

Stappen zetten

Om een Held te worden, zul je stappen moeten zetten. Het begint met echte bekering: besluit om er helemaal voor te gaan! Laat je radicaal redden van alles wat je tegen houdt. Laat je dopen in water en ontvang de Heilige Geest. Laat je door Hem helemaal in vuur en vlam zetten, zodat alle rommel uit je leven wegbrandt. Besluit ook met Hem samen te werken. Besluit om altijd te willen leren en groeien en ga dus doen wat Jezus zegt. Blijf niet thuis zitten, maar kom in actie! Ga mensen helpen die in nood zijn. Ga je handen op zieken leggen en demonen uitdrijven. En gedraag je als een inwoner van de hemel. Ga op Jezus lijken; omarm Zijn cultuur en ontwikkel de lifestyle van een Held. En doe alle dode religie uit je leven weg!

Het Handboek voor Helden: theorie en praktijk

Het Handboek helpt je om een Held te worden en al deze stappen te zetten. We leggen je uit hoe dingen werken. Niet alleen aan de hand van de Bijbel, maar ook vanuit de praktijk.