Blog #1

dringend helden gezocht

dringend helden gezocht

Het échte christendom gaat over Helden!

Christen zijn heeft weinig te maken met kerkgang of naar de hemel gaan. God wil je juist op aarde hebben en het liefst in de wereld. Daar mag jij de invloed van de hemel brengen!

De wereld is in grote nood. Overal zie je mensen die lijden. Ver weg, maar ook dichtbij. De meesten lijden zonder God. Ze zien geen toekomst en hebben geen hoop. God voelt heel ver weg. Ze denken: “Jezus was hier 2000 jaar geleden. Maar nu is Hij weg. De wereld is aan haar lot overgelaten.”

Maar dan komt het écht goede nieuws: JIJ! Jij hebt de oplossing, die de mensen nodig hebben! Jij hebt de Heilige Geest in je wonen. Letterlijk! Hij is God, waar jij komt, daar komt Hij met je mee. Daarom kun je een bovennatuurlijke Held zijn. Net als Jezus kan jij rondgaan, goed doen en genezen.

Dringend Helden gezocht!

God is op zoek naar jou! Hij wil met je samenwerken om de wereld een betere plaats te maken: veilig, gezond, rechtvaardig en vol liefde! Hij wil dat het liefst nu!

Helaas gaat dat niet zo maar. De wereld is namelijk “bezet gebied”. Wat ooit zo perfect werd gemaakt is gekaapt door geestelijke machten die rebelleren tegen alles wat God heeft bedoeld. Het ergste is dat die machten met mensen samenwerken. Meestal hebben zij het niet eens door! De gevolgen zie je dagelijks in het nieuws: mensen worden over de hele wereld onderdrukt en geterroriseerd door angst, gevangenschap, uitbuiting, armoede, ziekte en dood.

Daarom traint Jezus een leger van Helden. Geen terroristen of gevaarlijke gekken, maar gepassioneerde Helden, vol van extreme liefde en kracht. Jezus wil dat je gaat samenwerken met de Heilige Geest, de liefste, sterkste, maar minst begrepen Persoon op aarde. Samen met Hem kun je in actie te komen om de orde van God te herstellen.

Wat is de orde van God?

De Helden van God hebben een hemelse roeping om op aarde de orde van God te herstellen in alle aspecten van het leven.

God begint met de orde in jouw eigen leven: door je relatie met Hem te herstellen. Hij redt jou en verklaart je rechtvaardig. Hij laat Zijn gerechtigheid in je wonen. Dat is de Heilige Geest, die je van binnenuit nieuw maakt en je helpt om op een andere manier te gaan denken: vanuit liefde, geloof en kracht!

Maar God gaat verder. Hij wil jouw leven gebruiken om “rechtvaardige daden” te doen! Dat betekent dat je de orde van God mag herstellen in allerlei situaties. Deze orde kun je teruggelezen in de bijbel. Hij is extreem, maar heel eenvoudig:

  • God wil dat alle mensen radicaal gered worden;
  • God wil een einde maken aan machtsmisbruik, corruptie en oneerlijke praktijken;
  • God wil dat alle arme, kwetsbare en eenzame mensen geholpen worden;
  • God wil dat alle zieken worden genezen;
  • God wil dat alle demonen worden uitgedreven;
  • God wil dat Zijn kinderen Zijn karakter, Zijn aanwezigheid en Zijn principes brengen in alle facetten van de samenleving.

God wil nog veel meer, te veel om hier op te noemen!

 

Ben je het eens met deze gerechtigheid van God? Maak dan vandaag nog een begin met al deze dingen! De wereld kijkt met reikhalzend verlangen naar je uit! Jij bent de hoop voor de wereld! Daarom ben je nog niet in de hemel maar op aarde!

Geen one-man-show

Jezus was niet uit op een “one-man-show”. Hij ging voor vermenigvuldiging. Daarom trainde Hij Zijn discipelen om dezelfde dingen te doen die Hij deed. Hij trok met hen op en legde Gods principes aan hen uit. En om hen in actie te laten komen gaf Hij hen bovennatuurlijke macht en gezag en liet Hij hen oefenen … heel veel oefenen. Zij leerden met vallen en opstaan.

Zo startte Jezus een wereldwijde beweging van Helden. Het begon met een klein clubje, maar groeide uit tot een enorm leger.

Ben jij een Held van God?

Als Held hoor je natuurlijk in actie te komen! Jezus verwacht van je dat je in opstand komt tegen de werken van de duivel. Hij vraag van je om –net als Hij– rond te gaan, goed te doen en iedereen te genezen die door de duivel overweldigd is geraakt. Als je dat gaat doen, is God met je; Hij staat aan jouw kant! (Handelingen 10:38)

Om je te helpen een echte Held te worden, schreven we “EXTREEM NORMAAL, Handboek voor Helden”. Het is bedoeld voor iedereen die Jezus wil volgen, maar dan zonder religieus gedoe. In onze blogs kun je hier alles over lezen.