Blog #10

demonen uitdrijven is extreem normaal

demonen uitdrijven is extreem normaal

Een Held drijft demonen uit

In Markus 16:17-18 legt Jezus uit hoe je een gelovige kunt herkennen. Hij zei: “In Mijn Naam zullen ze boze geesten uitdrijven…” Ben jij een gelovige? Dan moet het voor jou extreem normaal zijn!

Demonen wonen het liefst in mensen

Het lichaam van een mens is door God ontworpen. De Bijbel zegt dat ons lichaam een tempel is van de Heilige Geest. De Heilige Geest houdt niet van rondzweven. Hij wil ergens wonen. Niet in de hemel, maar op aarde. Niet in een gebouw van hout of steen, maar in een menselijk lichaam. Als de Heilige Geest in je komt wonen, wordt je een compleet mens; een Held! Dat is de bedoeling!

Boze geesten ondermijnen die bedoelingen van God. Ze willen graag Zijn plaats innemen. Daarom laten ze zich overal op aarde als goden aanbidden. En als ze de kans krijgen, proberen ze de tempel van de Heilige Geest te bezetten. Demonen zijn op zoek naar mensen om in te wonen. Ja, je leest het goed!

Demonen maken mensen van binnen kapot

Als een boze geest eenmaal in je woont, begint Hij je langzaam kapot te maken. Ze besturen mensen van binnenuit; door hun denken en door hun gevoel. Demonen geven angst, dwanggedachten, verslavingen, depressies, zelfmoordgedachten en allerlei ziektes. De medische wereld heeft er allerlei namen voor, maar kan vaak de oorzaak niet wegnemen. Vaak zit er dan een boze geest achter die klachten.

Ook bij christenen komen ze soms voor

Sommige mensen denken dat een christen geen demonen kan hebben. De praktijk is echter anders. Iemand die zijn leven aan Jezus geeft en de Heilige Geest ontvangt, wordt vaak nog geterroriseerd door boze geesten. Soms gewoon van binnenuit. Het is net als bij het kopen van een huis vol met muizen. Ze gaan niet vanzelf weg omdat de notaris het huis op jouw naam zet. Je zult ze moeten vangen, wegjagen of vergiftigen. Helaas doen veel christenen dat niet zodat ze angstig, depressief en ziek blijven.

Wij komen veel in Nepal. Tijdens onze conferenties en trainingen daar, blijken veel christenen nog last te hebben van demonen. Veelal komt dat omdat zij vroeger andere goden hebben aanbeden of dat hun ouders dat hebben gedaan. Die demonen moeten dan uitgedreven worden. Dat gaat soms met een hoop theater en kabaal gepaard. Demonen willen hun illegaal gekraakte huis niet graag verlaten. Maar omdat de Heilige Geest sterker is, moeten ze uiteindelijk opgeven.

Hoe komen ze binnen?

Boze geesten krijgen vat op je leven als je steeds weer grenzen over gaat. God waarschuwt in de Bijbel talloze keren voor de gevaren van afgoderij, occulte praktijken en grensoverschrijdende seks. De geestelijke wereld is niet neutraal en als je met deze dingen bezig bent, krijgen boze geesten het recht om in je leven te komen. Helaas kunnen ze ook vat op je krijgen als een ander over jouw grenzen gaat. Dat is niet eerlijk, maar het gebeurt wel. Veel slachtoffers van onrecht hebben bevrijding nodig.

Christelijke ‘schietschijven’

Veel christenen doen levensgevaarlijk. Op zondag zitten ze in de kerk, maar daarbuiten mengen ze hun christenleven met boeddhisme, reiki, experimenten met seks, porno, buitenechtelijke relaties, jacht naar geld, overmatig drankgebruik en andere zaken die de wereld te bieden heeft. Zulke christenen zijn schietschijven voor demonen. Hetzelfde geldt voor christenen die in sektes vastzitten of die van God een boze, veroordelende boeman maken. Boze geesten helpen graag mee om hun denken te verduisteren en ze psychisch en lichamelijk kapot te maken. Zit jij in zo’n situatie? Zorg dan dat je van die dingen wegvlucht. En laat jezelf bevrijden van de boze geesten die erachter zitten!

‘Bolwerken’: boze geesten werken via leugens

Jezus zegt dat de waarheid vrijheid brengt. Maar dan moet je die waarheid wel kennen en geloven! Helaas zitten veel christenen nog vast in leugens over zichzelf. Ze weten of geloven de waarheid van God niet. Het hindert ze om te functioneren als een Held van God. Misschien geloof jij ze ook wel:

 • “Ik had eigenlijk nooit geboren moeten worden. Ik ben een ongelukje. Niemand houdt van mij.”
 • “Ik ben niet bijzonder. Niemand ziet mij zitten.”
 • “Ik ben een zondaar.”
 • “Ik hoop dat God me niet straft. Eigenlijk durf ik hem niet onder ogen te komen. Hij is te Heilig.”
 • “Ik voel niet dat God bestaat. Ik ben helemaal alleen.”
 • “Ik doe er niet toe. Niemand zit op mij te wachten.”
 • “God zal wel erg teleurgesteld over me zijn.“

Al deze gedachten klinken heel godsdienstig, maar zijn keiharde leugens. En als je ze gaat geloven, staan boze geesten klaar om je een handje te helpen. Deze ‘bolwerken’ in je denken kunnen omvergehaald worden. Maar alleen als jij er bewust voor kiest om niet je gevoel of je denken te geloven, maar de waarheid die God in Zijn Woord over je schrijft. Als je daarvoor kiest, zal de Heilige Geest je helpen om de demonische kracht van de leugens en bolwerken te vernietigen. De Waarheid zal je dan vrij maken.

Confrontaties met demonen

Als je gaat doen wat God van je vraagt, zul je (eerder vroeg dan laat) confrontaties krijgen met boze geesten. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het niet. Alle boze geesten zijn ondergeschikt aan de Heilige Geest in jou. Het probleem is echter dat ze ontzettend hardnekkig en vaak best slim zijn. Daarom moet je ze altijd hard aanpakken en ze commanderen om weg te gaan in de Naam van Jezus. Soms blijkt dat ze ooit rechten hebben gekregen om in iemands leven actief te zijn. Dan heb je kennis nodig over de geestelijke wereld en ook de leiding van de Heilige Geest.

Soms kan het er heftig aan toe gaan. Boze geesten kunnen soms van binnenuit mensen aanvallen of besturen. Ook kunnen ze mensen tegen je opzetten. Ze kunnen je beschuldigen, ondermijnen of zelfs openlijk aanvallen. Maar wat er ook gebeurt: blijf in alle gevallen rustig. Demonen raken vaak in paniek. Maar een Held van God niet. Hij treedt op namens de “Vredevorst” en legt Zijn vrede op!

De gevaarlijkste boze geest is werkzaam binnen de kerk

We willen je nog waarschuwen voor de gevaarlijkste boze geest die er is: de geest van religie. Hij is de bron van alle valse religieuze systemen. Zijn missie is het lam leggen van alle christenen. Deze geest richt zich tegen alles wat een Held van God zou moeten geloven, zou moeten zijn en zou moeten doen. Er zijn vier dingen die hem heel gevaarlijk maken:

 • Hij richt zich speciaal tegen christenen; vooral degenen die doen wat Jezus van hen vraagt.
 • Hij probeert met een christelijk sausje het hele evangelie 180 graden te verdraaien.
 • Hij maakt van christenen “vijanden” van het evangelie.
 • Zijn werkgebied is de kerk.

In Blog #12 leggen we hier meer over uit.

Om je te helpen een echte Held te worden, schreven we “EXTREEM NORMAAL, Handboek voor Helden”. Het is bedoeld voor iedereen die Jezus wil volgen, maar dan zonder religieus gedoe. In Deel 10 van het Handboek leer je wat boze geesten zijn en hoe je ze kunt uitdrijven door de kracht van de Heilige Geest.